четвер, 16 липня 2015 р.

Южно-Українська АЕС зустрічала маловищан!


23 червня 2015 року вчителі природничого циклу Маловисківського району побували на енергокомплексі, що на Південному Бузі. Педагоги поставили за мету ознайомитися з принципами роботи ЮУАЕС.
 ВП «Южно-Українська АЕС» входить до складу державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Основний напрямок її діяльності – це експлуатація ядерних енергетичних установок та гідроагрегатів ГЕС-ГАЕС для виробництва електричної та теплової енергії. Сьогодні енергокомплекс на Південному Бузі включає в себе три блока атомної електростанції сумарної електричної потужності 3000 МВт, Олександрівську гідроелектростанцію (11,5 МВт) та Ташлицьку гідроакумулюючу електростанцію (300 МВт).


Вчителі хімії, біології та географії мали змогу відвідати інформаційний центр, об’єкти гідрокомплексу та повномасштабний тренажер, розташований на четвертому ядерному енергоблоці, та отримати змістовну й цікаву інформацію про діяльність АЕС, перспективи її розвитку та охорону здоров’я працівників.
Освітяни Маловисківщини взяли участь у засіданні круглого столу
Поїздка принесла багато приємних вражень, позитивних емоцій і надовго залишиться в пам’яті педагогів Маловисківщини. 

Немає коментарів:

Дописати коментар