пʼятницю, 11 вересня 2015 р.

Семінар-практикум районних (міських) координаторів Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу «КОЛОСОК»

07 вересня 2015 року в рамках плану роботи комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», я мала нагоду брати участь у семінаі-практикумі районних (міських) координаторів Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу «КОЛОСОК» з проблеми «Особливості організації роботи вчителя з підготовки учнів до участі у Міжнародному природничому інтерактивному конкурсі "КОЛОСОК-2015"».

Роботу семінару-практикуму розпочала завідувач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Тарапака Наталія Володимирівна з питання «Шляхи реалізації принципу наступності між дошкільною та початковою освітою у контексті розвитку дитини у природному довкіллі». Тарапака Н.В. наголосила на важливості природничого конкурсу «КОЛОСОК», який сприяє формуванню в учнів цілісного сприйняття навколишнього світу, екологічної грамотності і спрямовує їх на практично-дослідницьку діяльність.
Основні підходи до організації роботи вчителя з підготовки учнів до участі у Міжнародному природничому інтерактивному конкурсі «КОЛОСОК» та необхідність широкого розповсюдження природничих знань серед населення розкрила обласний координатор конкурсу «КОЛОСОК», старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук Тіхонова Наталія Георгіївна.
Під час проведення семінару-практикуму районні (міські) координатори конкурсу «КОЛОСОК» наголошували на тому, що пріоритетним завданням учителя є зацікавити школярів природничими науками, підтримати талановитих та здібних учнів, активізувати їх творчу діяльність під час підготовки учнів до участі в Міжнародному природничому інтерактивному конкурсі «КОЛОСОК».
У ході семінару-практикуму було проведено екскурсію до природничого музею Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, на якій учасники семінару-практикуму ознайомились із тваринним та рослинним світом Кіровоградщини.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар