середу, 11 червня 2014 р.

11.06.2014 року учні шостого класу під керівництвом класного керівника Самойленко Аліси Олександрівни здійснили поїздку до Оникіївського лісового господарства на екскурсію. Нас чекали незабутні враження, змістовна розповідь екскурсовода, неповторні краєвиди, рукотворні вироби з природніх матеріалів, розсадники дерев та квітів.




Учні отримали корисну і цікаву інформацію, яка знадобиться їм при вивченні курсів біології. Збереження та відновлення лісу – одне із головних завдань лісгоспу. На базі підприємства діє цех по переробці деревин, продукція якого поступає до пунктів реалізації або будівельних організацій. Слід наголосити, що це єдине підприємство району, що експортує власну продукцію за кордон.


На території лісгоспу розташований дендрарій, який займає площу 0,8 га. Він був створений за ідеєю директора Оникіївського держлісгоспу В.Єрмолаєва навесні 2001 року. ДП «Оникіївський лісгосп» має великий досвід по вирощуванню декоративного посадкового матеріалу. Нині в дендрарії росте понад 200  видів та форм дерев, чагарників та ліан. З кожним роком рослини тут піднімаються все вище  і вище. Він поступово набуває дедалі кращого вигляду. Не можна намилуватися деревами-красенями: кленом цукристим, ведмежим горіхом, бундуком канадським, ялівцями різних видів і форм, модриною японською та іншими рослинами екзотами.
З метою збільшення поголів’я фазанів у мисливських угіддях державного підприємства «було побудовано фазанарій на 16 секцій. У 2010 році у фазанарії мешкають 30 фазанів, 4 павліни та 5 цесарок. Крім фазанарія був збудований вольєр для парнокопитих, площею.У вольєрі мешкає 3 оленя та 8 кабанів.



Серед крислатих дерев, рідкісних рослин, ароматних клумб учні теж перетворилися на диво природи! Було приємно, корисно, цікаво, казково. Дякуємо долі за ці хвилини радості. Будемо оберігати природну скарбницю рідного краю!



Немає коментарів:

Дописати коментар